Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 22.06.2015.
11:47 >> 14:42h
Srna A
Ministri spoljnih poslova zemalja EU produžili su u ponedeljak ekonomske sankcije Rusiji zbog krize u Ukrajini za šest meseci, do kraja januara 2016. godine, saopštila je služba EU za spoljnopolitičke odnose. U tim merama nema zabrane za neke vrste proizvoda od mesa (izuzev kobasica) i ribe.
Ponedeljak 22.06.2015.14:22
Ruski gasni sektor nije meta kaznenih mera Zapada.....kakvo licemjerje, gas im je prijeko potreban ! I Rusi su pi....., neka zavrnu taj dovod gasa, pa makar jeli krompire, a ovi ima da pocrkaju ! Nema drugih kontra mjera, gas i to je to ! Ima da dođu pameti u sekundi !
Ponedeljak 22.06.2015.14:40
Знамо да Русија не признаје и нема никакве намере да призна Косово. Из два основна разлога: прво, ми сматрамо да је Косово одвојено од Србије на насилан начин. Фактички, то је прво кршење Међународног права у Европи које се тицало територијалног интегритета државе након Другог светског рата. Западне државе сада почињу да говоре о кршењу међународног права од стране Русије у вези са Кримом. А ми онда кажемо: зашто се тога нисте сетили када сте одвајали Косово од Србије? Где је тада било међународно право? Сасвим је природно да се став Русије и став Србије по питању Косова поклапају. Српско руководство нема намеру да призна Косово и Русија исто тако, све док Београд сматра Косово делом Србије. Због ова два фактора ја не видим никакву могућност да Косово постане чланица Уједињених нација. Овде ће Русија заузети поприлично одлучну позицију и став. Колико ми је познато, овај став није претрпео никакве промене.
Ponedeljak 22.06.2015.14:41
Зато се нама чини да ова резолуција није зарад осуђивања геноцида, већ да значи нешто сасвим друго. Овом резолуцијом земље Запада желе да покажу Србији своје незадовољство тиме што Србија није подржала санкције Русији. Овим Србију подсећају да је још увек осетљива на притиске од стране западних земаља које могу покушати да угрозе међународну репутацију Србије, да супротставе Србију муслиманском свету.
Ponedeljak 22.06.2015.14:43
Ја пре свега мислим да резолуција представља апарат притиска на Србију. Други разлог лежи у томе да се иницирањем резолуције Британија као земља чланица НАТО, а мислим да је текст резолуције усаглашен и са осталим земљама чланицама алијансе, ствара оправдање за агресију на вашу земљу која није имала међународно правно образложење. Није било никакве резолуције Савета безбедности УН-а која би оправдала бомбардовање Београда. А ако није било резолуције, овај акт се сматра кршењем међународног права и третира се као противправни рат. Тако се сматра и у Кини, и већини земаља света изван предела западне алијансе. Мислим стога да покретањем резолуције о Сребреници Запад жели да докаже да је његов рат против Србије био оправдан.
Ponedeljak 22.06.2015.18:54
I mi smo na tlu ove posramljene Evrope.Kad će ta Evropa smoći snage i reći ne kaubojima.Što jedna stara civilizacija,zemlje reda i zakona dozvoljavaju sebi da im na kućni prag pristiže kaubojština-bezakonje,nemoral,perverzija.Evropa je bila nešto sasvim drugo i to treba i da ostane.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)